Slut på sportlovet..

Jahopp, nu var sportlovet slut. Kan inte påstå att detta känts som ett riktigt "sportlov" när jag inte haft några särskilt sportsliga och fysiska aktiviteter som säkert många andra haft? 

Lovet har iaf gått väldigt fort, men det är väl en av de sämre egenskaperna som ett lov har, att de är för korta.. Önskar att lovet kunde vara i några veckor till. Mina vänner i Stockholm är nog väldigt glada över att deras lov inte ens har börjat ännu, de har ju något att se framemot. Mitt nästa lov är inte förens om ca 6 veckor då det är Påsklov (!) Och när jag tänker efter så är väl ändå inte sex veckor så otroligt lång tid?

Veckan som jag nu har framför mig känns ganska tung. Först måste man ställa om klockan för att gå upp "mitt i natten" igen.. Har en historia redovisning, ett stort prov i Kultur & idéhistoria och ett prov i Svenskan. Känns lagom kul..

Nu är klockan lite för mycket egentligen, så ska försöka att gå och lägga mig nu så att jag orkar upp i morgon :) Sweet dreams!


Historia Filmen snart klar!

Paulina och jag blev inte riktigt klara med att redigera Historia filmen idag, så vi får fortsätta en stund imorgon efter skolan.. Här är några bilder ifrån när vi spelade in vår lilla film ;) haha




Redigerar film...

Sitter med Paulina och redigerar våran Historia film som vi måste redovisa på tisdag.. Blä just nu går det segt,, men snart börjar det roliga när man har klippt klart och får lägga in musik och effekter ;)

http://deniize.files.wordpress.com/2009/05/filmrulle2.jpg

Lördagskvällen

Var hemma hos Peter igår och vi åt en jättefin och god middag med hans familj. Vi såg även på film och tittade igenom en massa gamla bilder, vilket var mycket roligt och härligt när man såg alla gamla minnen. Här är några bilder som jag och Peter tog nån gång i höstas. Ingen av bilderna är redigerade men jag tyckte att de var väldigt fina i alla fall :) <3




Glad idag!

Jag har varit väldigt glad idag! Allting har rullat på lätt och enkelt! Nu sitter jag bara hemma och myser :) Skulle egentligen ha träffat både Peter och Paulina ikväll, men så blev det inte. Men jag är lika glad ändå :) Får träffa dem imorgon istället ;)



Sim City

Oj vad jag har blivit teknisk de sista dagarna! Har precis köpt och laddat ned Sim City Societies till min söta lillebror, Ett spel som han länge har längtat efter. Spelet kostade bara 49 Kr på CDON.com och det verkar vara ett riktigt roligt spel, så jag tänkte sätta mig ner och hjälpa honom lite.. ^^

 


Melissa Horn

Måste säga att jag har fallit för Melissa Horns vackra låtar. De är dock väldigt sorliga och dystra, men fungerar perfekt att lyssna på när man exempelvis pluggar. Jag tyckar att hon sjunger mycket fint så här är några smakprov från Youtube men hennes låtar finns även på spotify :)

1) Säg ingenting till mig



2) New York




3) I vår sista dans



4) Lät du henne komma närmre


Glee..

Snart börjar Glee, åh vad jag är fast för den serien! Känns faktiskt lite löjligt.. Men men jag kan tydligen inte sluta titta på det..

Jag diggar alla karaktärerna i programmet men det är sångerna som jag tappar andan för! Åh så fint de alla sjunger!



Florida

Nu är min käre far i Florida, Miami. Han är där på en härlig semester tillsammans med sin vän. Jag är väldigt glad för hans skull men jag vill så gärna åka dit jag med. Det är fantastiskt där <3





Jag letade efter några bilder ifrån när vi i familjen var där senast. Men jag hittade bara dessa på den här datorn.. Har annars väldigt många vackra bilder och minnen därifrån!






Filmtips!

Såg på Law abining citizen med Peter idag. Det var en riktigt bra film tycker jag. Lite brutal i vissa scener, men jag gillade den! Dessutom var det Gerard Butler som hade en av huvudrollerna och han är en grym skådis!
Se den!  ;)


Onsdag!

Nu har mamma och Oliver precis åkt till sjukhuset för att han förhoppningsvis ska få bort gipsen på sina ben. Hoppas allt går bra och jag håller tummarna på att han ska kunna gå direkt! Men vi får se hur det blir med tanke på att mycket av hans muskler förmodligen är borta.. Det blir i vilket fall skönt om han i alla fall få bort gipsen.

Nu ska jag alldeles strax åka till Strängnäs med Paulina. Vi ska först hem till Mikael en stund innan vi sedan åker och träffar två tjejer från skolan som vi ska göra ett skolarbete med. Vi ska nämligen spela in en film om det Antika grekland, Romarriket och Medeltiden.. Puh, känner redan nu vilken lång dag det kommer att bli. Är dock väldigt stolt över mig själv som lyckades få igång vår gamla filmkamera och brände över en film från ett kassettband till en DVD-skiva. Jag är ju inte den mest tekniska personen precis..

Jaja, nu måste jag springa till bussen!
http://www.idefilm.se/images/filmkamera1.jpg

25 we are the world

Här är ett youtube klipp som Paulina visade mig igår. Tyckte att det var värt att lägga upp här för er som vill se en massa kändisar i en och samma kör. De sjunger We are the world för de människorna som var med om den stora jordbävningen i Haiti och jag tycker att det var väldigt fint.



Förbaskade Väder!

Under hela helgen har jag varit och hälsat på min kära moster i Stockholm. Det har varit jättemysigt och trevligt då vi både shoppat, gått på bio, klippt oss och gått på en sminkkurs på NK, en riktig tjejhelg helt enkelt. Tänkte lägga upp några bilder från helgen senare :)

Nu ville jag bara skälla lite på det otroligt tråkiga, kalla, dystra och allmänt störiga vädret som råder just nu! Skulle åka hem från Stockholm igår med tåget, vilket inte alls gick så som jag tänkt mig. Hade hört från många håll att man helst skulle försöka att stanna hemma eftersom att många tåg skulle bli försenade och i värsta fall inställda. Trodde dock inte att det var så fruktansvärt allvarligt, utan att det mer var något många överdrev om. Malin och jag skulle ta 07:25 tåget mot Eskilstuna som sedan kom att bli inställt. Jag åkte då själv in till centralen för att ta 08:50 tåget. När jag kom till centralen var det världens kaos. Hur mycket människor som helst som yrade runt i förvirran och ilska över att tågen inte gick som de skulle. När jag äntligen kom till min perrong hörde jag i högtalaren att mitt tåg skulle bli en kvart försenat pga vädret. Jag ansåg att det inte var något större problem då jag kunde gå ner till pressbyrån för att värma mig.

När det sedan hade gått 10 minuter gick jag och mänga andra upp till den iskalla perrongen åter igen, i hopp om att få bra sitt platser på tåget. Men avgångstiden för mitt tåg blev uppskjutet igen. Samma procedur fortsatte flera gånger om. Det jobbigaste var att de korta ändringarna gjorde att jag och de andra resande aldrig hann göra något annat än att vänta. Hade det stått att det skulle ta två timmar från början hade jag kunnat åkt tillbaka till Malin eller gjort något annat. Istället fick jag traska runt mellan den kalla perrongen och pressbyrån.

Kaos kallar jag det som rådde och jobbigt var det. Pendeltågen var även dom otroligt sega och biltrafiken och alla bussar kröp fram på alla gator. Jag var fast på T-centralen i över 3 timmar! Men jag hade det inte värst, för jag pratade med några andra som skulle med samma tåg som mig och många av dem hade nämligen försökt att åka med tågen tidigt dagen innan, och hade sedan dess fått vänta på att något tåg skulle gå. Tänk alla de som hade viktiga saker som de inte kunde utföra pga den dåliga tågtrafiken? De som hade viktiga jobb och möten? Ja, många är nog arga på sj´s information. Deras hemsida fungerade inte ens som den skulle då det var så många som besökte den. Igår var alla tåg mellan Stockholm - Göteborg och Stockholm - Karlstad inställda. Hur många är det inte som reser bara där emellan? Jag ska bara vara glad att jag överhuvudtaget kom hem igår. Nu vill jag att det här vädret ska försvinna!
 

Långt tråkigt inlägg.. I know..


Geografi panik!

Sitter och skriver på mitt geografi arbete, men kan inte koncentrera mig så bra.. men jag gör mitt bästa. Bla, bla, bla vad jag är uttråkad... även om det är ett intressant ämne så är det fortfarande jobbigt att skriva om det. Skulle varit roligare om det här var en diskussions uppgift som man var tvungen att läsa på lite om istället.

Just nu sitter jag och läser om att Coca cola fabrikerna förbrukar hela 9 liter dricksvatten för att skapa en liter coca cola! Detta är helt absurt när det är de fattiga människorna i U -länderna som drabbas när deras rätt till dricksvatten försvinner. :( Så tänk på det kära vänner när ni dricker en coca cola :S :(


http://www.hornebokiosken.se/bilder/Coca_Cola_33cl.jpg
=

http://www.missionariesofafrica.org/photos-uploaded/famine-0006-large.jpg

Pluggis-Time

Hurra för att jag och Paulina fick sluta nån timme tidigare idag. Vi har nämligen två stora inlämnings uppgifter som ska in på Fredag som ingen av oss har börjat på. Vi sitter och funderar på om vi ska skriva ett arbete tillsammans eller om det blir två skillda arbeten. Hemtentan ska i alla fall handla om vatten och det blir nog så att Paulina skriver om "Korallrev" och jag om "Vatten som en resurs". Jaja, vi får ta oss i kragen nu och försöka att starta upp dessa arbeten. Här är några fina bilder som kanske får igång vår inspiration..






(Bilder från http://korallrev.se/index.html )


Bio ikväll?

Sitter nu och kollar runt lite på Sf, ska nog nämligen gå på Bio med Pappa och Oliver ikväll. Det finns så många filmer som jag är sugen på att se nu! Jag har ju inte ens sett Avatar ännu och känner att jag är lite efter för jag tror att den är grym! Får se vilken film det blir i kväll, men alla de här är i alla fall jag väldigt sugen på att se!

SF Bio: Avatar 3DSF Bio: BröllopsfotografenSF Bio: Luftslottet som sprängdesSF Bio: Har du hört ryktet om Morgans?

SF Bio: Planet 51 (sv.tal)SF Bio: Sherlock HolmesSF Bio: Snabba cashSF Bio: Prinsessan och Grodan (sv. tal)

SF Bio: Valentines daySF Bio: Alice i Underlandet 3D (eng. tal)


Jeans

 Kom just hem och insåg precis att jag verkligen måste köpa nya jeans! Har många olika par jeans men konstigt nog så har en efter en gått sönder på något underligt sätt de senaste månaderna :( På vissa har gylfen gått sönder, andra saknar en knapp men de flesta har det tråkigt nog blivit hål på?? :O Mycket konstigt, dock är jag väldigt försiktig med mina kläder så det måste tilläggas att vissa av de nu trasiga jeansen har jag haft i många år ^^

Men men. I vilket fall som helst så är jag sjukt shopping-sugen och några par nya jeans skulle inte alls sitta fel! Är inne på någon slaggs baggie stil nu, och tur nog har jag sett att fler och fler butiker har börjat ta in lite större och pösigare jeans. Titta här så snygga bara de här två paren var som jag just hittade på Ellos! Men de uppfyller inte riktiga alla kraven som jag har, så måste leta vidare..


Håltimme!

Hejsan hoppsan! Sitter uppe i bildsalen med Erika och Paulina och snackar lite, :) Vi har nämligen en lång håltimme tills nästa lektion.. Här är en ful bild jag gjort HAHA!


Ny Mascara

Idag stannade jag kvar en timme till i Strängnäs efter plugget för att fika med Peter! ;) Efter det fick jag lite tid över för att springa och köpa mig en ny Mascara. Jag visste precis vilken sort jag ville ha och jag blev så glad när jag såg att det var specialpris på min lilla favvo som i vanliga fall är så Dyr! Nu fanns den på Lindex för endast 139 Kr istället för 170 Kr! Ett tips till er som också älskar Masterpiece MAX ;)

http://www.harpersbazaar.co.uk/?module=images&func=display&fileId=58032

Rosa fest hos Carro!

I lördags var jag i Nykvarn hon Caroline som fyllt år. Hon hade en liten fest där temat var rosa! Det var en väldigt lyckad och trevlig kväll så passar på att tacka henne för att jag fick komma :)Här är några trevliga bilder från kvällen, (lägg märke till min och Linns fina rosa slingor..haha)



Smyckes Trassel

Hej, idag har jag äntligen trasslat ut min stora smyckeshög! Kan ju säga att det inte var det lättaste arbetet och heller ej det snabbaste :P Men nu är det klart och jag inser hur otroligt mycket skit jag har..

Så här stökigt var det innan.. Usch va pinsamt..

Sedan började jag trassla ut den stora knuten!

.. och jag insåg nu att jag har sjukt mycket smycken, som liksom täcker upp hela min säng..



Ska försöka samla ihop de jag inte använder och skänka bort till någon som vill ha de istället för att de ligger här och skräpar :)

Första steget till körkort!

Nu ha jag och pappa gott handledarkursen för att jag ska kunna övningsköra här hemma med honom! Det var inte de roligaste timmarna i livet men det gick an, så farligt var det faktiskt inte som jag har hört att det har varit för andra. Det var faktiska ganska intressanta saker trafikläraren tog upp!
http://2.bp.blogspot.com/_lYhL0orBYbI/SXNwN5sJiiI/AAAAAAAABKE/gRmknPvwf1E/s400/gron-bil.jpg

Efter handledarkursen gick jag med pappa och testade min syn. Optikern sa att jag inte hade något synfel längre vilket är jättebra! Han sa dock att jag har väldigt ansträngda ögon, och att det inte skulle skada om jag kanske hade ett par läsglasögon för lite avbelastning. Får tänka vidare på det..
http://www.modette.se/upload/tinymce/modette/2730/glas%C3%B6gon_5.JPG

Nu väntar jag på att paulina ska komma hit för att vi ska åka till Caroline i Nykvarn som ska han en liten födelsedags fest! Temat är ROSA vilket jag tycker låter mycket kul! Problemet är bara att varken jag eller paulina hittade så mycket rosa plagg i våra garderober som är särsilgt festliga? Så vi ska se vad vi kan knåpa ihop nu! :P BYE!

Eget bokomslag!

Tjabbah! Här är en bild som jag precis blev klar med. En skoluppgift på en utav bildlektionerna. Det handlar om att man ska ta en bok som man har läst och sedan göra ett nytt omslag till boken. Jag valde den sista boken i Twilight-serien som heter Eclipse som jag verkligen Älskar! Många av er vet redan hur det riktiga bokomslaget ser ut, men här är det så att ni ser min fina förvandling! ;)

Orginalet. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Mitt omslag


Först gjorde jag en skiss på själva motivet..


Sedan scanade jag in bilden på datorn och arbetade vidare i både Photoshop och Photodraw tills jag fick det här resultatet :) Vad tycks? Flipp eller Flopp? :P


RSS 2.0